Translate

29 Ekim 2013 Salı

Avon 8-in-1 Eye Palette/ The Metallics

Herkese merhaba.
29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun! :)

Gelelim ürünümüze. 
Avon da The Balm'a rakip olarak yeni bir palet çıkardı. The Nude ve The Metallics. The Nude palet sipariş ettim fakat siparişleri yanlış girmem sonucu tekrar sipariş edilemedi ve The Metallics rengini sipariş etmek zorunda kaldım. Uygulamadan önce çok pişmandım ama renkleri The Nude'a göre daha iyiymiş.


Palet 8 renkten oluşuyor. Göz makyajı swatch uygulamam için en az 3 kere makyaj yapmam gerekirdi. Elime de uygulamak istemedim. Bu yüzden bir çılgınlık yapıp tüm renkleri gökkuşağı misali gözüme uyguladım tek seferde. Amacım renkleri size tanıtmaktı kesinlikle makyaj amaçlı değil zaten olamaz da! :)



Ben bu renklere bayıldım. İyi ki de The Nude yerine bunu almışım. Alacak olanlara da bunu tavsiye ederim.

SEVGİLER...

19 Ekim 2013 Cumartesi

MİM #6 Evde yalnız kaldığınızda ne yaparsınız?


Kırmızı Lale blogunun sahibi Ebru beni mimlemiş. İkinci mimde mimlendiğim için sadece ilk mimin sorusu olan Evde yalnız kaldığınızda ne yaparsınız sorusunu cevaplayacağım. Başlayalım o halde.

Biz Türk milletinin Turistlere, yabancı ülkelere karşı zaafı var bildiğiniz gibi. Yolda bir turist görelim hemen yarım yamalak ingilizcemizle konuşmaya çabalamamız çok tatlı bence. Tabi ingilizce bilenlerimiz de var ama ben büyük bir çoğunluktan bahsediyorum.
Durum böyle olunca yabancı şarkılara ilgimiz de büyük haliyle. Hele ki benim. Şimdiden az-çok tahmin edebilmişsinizdir evde yalnızken ne yaptığımı :)


Evet açıklıyorum evde yalnızken yabancı şarkıları ayrıyetten de şarkı sözlerini açıp yabancı şarkı söylüyorum yada söylemeye çabalıyorum desek daha doğru olur. Bir nevi Karaoke yani.
Sıkıldıktan sonra da atıştırmalık bir şeyler hazırlayıp Kore dizisi izliyorum. İzlediğim bölümlerin haddi hesabı yok. Zaten Kore dizileri çoğunlukla 16 bölümden oluştuğu ve 1 dizi 40 dk sürdüğü için çabucak bitiveriyor.

Ben evde yalnız kaldığımda bunları yapıyorum. Belki size sıkıcı gelmiştir ama ben çok eğleniyorum bunları yaparken. Kırmızı Lale blogunun sahibine çok teşekkür ederim beni mimlediği için.

Ben de henüz yapmayıp yapmak isteyen tüm bloggerlara yolluyorum bu mimi!
Sevgiyle kalın...

11 Ekim 2013 Cuma

MİM #5 Benimle ilgili 20 gerçek

Öncelikle Beautybysyln'in başlattığı bu mim için çok teşekkür ederim ve de Bahçem Benim/ The Diary of Ezgi blogunun yazarına da beni mimlediği için buradan sevgilerimi yolluyorum :)
Blogun hangi adını kullanıyorsun bilmediğim için ikisini de yazdım :))

Benimle İlgili 20 Gerçek

1. Evde herhangi bir şey bitmeden yenisi alınmışsa ben direkt yenisini kullanmaya başlarım. 
2. Saçlarımı evde toplarım ama asla dışarı çıkacaksam toplu bir şekilde çıkmam illa o saçlar açık olacak.
3. Bir kıyafetimi iki gün üst üste giymem, aradan biraz zaman geçtikten sonra giyerim o kıyafeti.
4. Ne giymiş, ne takmış diye kimseyi süzmem. Ki süzülmesinden de hiç haz etmem. 
5. Kansız olduğum için kışın çok çok üşüyorum bu yüzden karlı havalarda tayt üstüne pantolon giyerim  :D Bunu yazdığıma inanamıyorum!
6. ''Gülme komşuna , gelir başına'' lafına çok inanırım bu yüzden misal yolda düşen birine gülmem. Ki benim de başıma gelmesin.
7. Kitap okuırken, test çözerken kısacası bir işle uğraşırken seyredilmekten nefret ederim!
8. Mükemmelliyetçi bir kişiliğe sahibim. Yaptığım bir işin mükemmel olması için elimden geleni yaparım.
9. Çok inatçıyım, istediğim bir şeyi oldurana kadar susmam.
10. Çok üşengecimdir, işlerimi hep son gün yaparım. Bayrama ne kaldı, ama hala kıyafet almadım. Yine son güne kaldı işte.
11. Bir şeyler yemeden film izlediğimde o filmden zevk almam. 
12. Başkasının içtiği bardaktan bir şey içmem, içemem.
13. Çantam olmadan bakkala bile gidemem.
14. Kimseye güvenmem. Önceden güvenirdim yeni tanıştıklarıma bile ama artık çok zor.
15. Domates ve salatalık olmayan bir sofrada kahvaltı etmem.( Kendi evimdem bahsediyorum)
16. Uykumda konuşurum.
17. Yolda önünden geçtiğim her aynada, araba camında üstümü kontrol ederim. Hatta geçen araba camından üstümü düzeltirken içindeki adamın bana baktığını fark ettim. Ama ne yapayım camlar siyahtı pek belli olmuyordu içi :D
18. Acılı hiç birşey yiyemem. Hemen gözlerim sulanır. Bu yüzden de annemin yaptığı çiğköfte dışında çiğköfte yiyemiyorum.
19. Kuş olan bir evde, hele ki kafesi açıksa hayatta duramam. Yanlış anlaşılmasın hayvanları seviyorum evet ama dokunamıyorum nedense.
20. Yaşlı insanları , çocuklardan daha çok seviyorum.

Şimdi yazdıklarımı bir okudum da ne takıntılı bir insanmışım meğer.
Ben de bu mimi henüz yapmayan ve yapmak isteyen herkesi mimliyorum.

10 Ekim 2013 Perşembe

GRATİS BAYRAM İNDİRİMİ / Bu poşette neler var acaba?

Merhaba canlarım! :)

O kadar çok şanslıyım ki. Neden mi? Dershanemin tam karşısında Gratis var. :) Bu yüzden her perşembe günü çıkışta Gratis'e uğruyoruz Ela Göz blogunun sahibi Havva'yla

Bugün de bayram indiriminin başlayacağını biliyordum fakat arkadaşımla bugün için sözleşmemiştik. Ben de ihtiyacım olan şeyleri aldım sadece. E ne de olsa öğrenciyiz.
Hadi bakalım bu öğrenci kısıtlı bütçesiyle neler almış?



Şu anda Johnson's Baby'nin şampuanını kullanıyorum ama çok az kaldı onu da makyaj fırçalarım ve makyaj temizliğim için bıraktım. Saç maskesini kullanmış olduğum Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair şampuanını aldım. Maskesinden memnunum şampuanıyla birlikte daha etkili olur umarım.

Havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Bu yüzden her daim çantamda bulunması gereken bir el kremi aldım. Hindistan cevizli bu kremin kokusu harika! :)

Kasada tam ödeme yapacakken kasiyer törpünün sadece 60 kr olduğunu söyleyince tabiki de tamam dedim :)
Benim alışverişim bunlar oldu.

Siz neler aldınız bakalım bu indirimden?

9 Ekim 2013 Çarşamba

Avon Glimmerstick Kaş Kalemi - Blonde

 İyi akşamlar herkese.
Kaş kaleminden şimdiye dek hep uzak durmuşumdur. Çünkü bir kere arkadaşımınkini süreyim dedim ve berbat olmuştu. Hani şu kaşlarını tamamen aldırıp dövmeyle kaş çizdirenler var ya aynı o şekil olmuştu ve bir daha hayatta almam demiştim. Ta ki bir makyaj blogunda '' Makyajın tamamlayıcısı kaş kalemidir'' yazsını görene dek. Blog'a da yazmıştım daha öncesinde kaş kalemi kullanıp memnun kalmadığımı. Blog sahibi belki sürdüğünden renkten kaynaklanıyordur demişti. Ki öyleymiş de ben gidip esmer arkadaşımdan kaş kalemi alırsam tabi öyle durur!
Bu sefer akıllanarak Avon'dan Blonde rengini sipariş ettim.Hatta bunu bile fazla sürünce kaşlarım kötü duruyor. O yüzden bastırmadan hafif bir şekilde sürüyorum ve o kadar alıştım ki şimdi kaş kalemi sürmeden ben ne yapıyormuşum diyorum. 
Benim alnım biraz açıktır. Kaşlarım da ince olunca kötü bir görüntü ortaya çıkıyordu. Ama kaş kaleminden sonra kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Henüz kaş kalemiyle tanışmadıysanız tavsiye ederim. Lakin benim gibi hataya düşüp de siyah sürmeyin sakın! :)





Siz kaş kalemi kullanıyor musunuz ?

7 Ekim 2013 Pazartesi

MİM #4 BLOGGER BULUŞMASI

Blogunuzun adı?
For Beauty

Hangi ilde yaşıyorsunuz ve semtinizi söyler misiniz?

İstanbul.


Blogger buluşmalarına katıldınız mı?

Hayır, şimdiye dek davet almadım.


Bulunduğunuz ilde bir blogger buluşması olsa, katılmak ister miydiniz?

Bu soruya dürüst bir şekilde cevap vereceğim. Hayır, çünkü benim yeni tanıştığım insanlara alışmam zaman alır. Hemen, yeni gördüğüm birisiyle samimi olamam.Bu yüzden de evet, katılmak isterim deyip de sonradan ''Ay benim bir işim çıktı, ben gelemeyeceğim maalesef'' demektense doğruları söylemeyi yeğlerim.


Sizce bir blogger buluşma etkinliği nasıl olmalı?

Sıcak, samimi bir ortam olmalı. Çok şık bir Restoran değil de daha çok şirin mi şirin cupcakeleri, makaronları olan bir kafede olabilir ve herkes doğal olmalı.


Beni mimleyen biricik Pudriyerim'e teşekkür ederim. Bloguna buradan ulaşabilirsiniz


Ben de Hayatkolik bloğunun sahibi Canan'ı mimliyorum.

Sevgiler...

2 Ekim 2013 Çarşamba

Gerçekleri Tarih Yazar, Tarihi de GALATASARAY!

İyi Akşamlar.
Bildiğinizi gibi bu akşam 21:45'te Galatasaray-Juventus maçı var. Ailecek Galatasaraylı'yız evet ama ablam gibi fanatik değiliz hiçbirimiz. Hatta ben muhtemelen maçı bile izlemeyebilirim. 
Her neyse ablam bugün GS Store'dan bu bardağı almış. 
Alt tarafı bardak niye paylaştın ki diyebilirsiniz, ben olsam ben de derdim ama bu bildiğiniz bardaklardan değil.
Ne farkı var derseniz hadi hep beraber görelim.







Gördüğünüz gibi sıcak suyu koyduğunuzda siyah olan yerde resim çıkıyor. 
Benim çok hoşuma gittiği için sizinle paylaşmak istedim.

Siz nasıl buldunuz ve hangi takımlısınız ? :)